Категорија: Блог

5 начини за намалување на шеќерот во крвта и спречување на дијабетес

Сигурно сте слушнале колку е штетен шеќерот. Се обидувате да го исклучите од вашата исхрана бидејќи може да ве натера да се здебелите. Она што многумина не го сфаќаат, …

Циститис и инконтиненција – што знаеме за нив?

Циститисот и инконтиненцијата долго време се мислеа и се гледаа како првенствено здравствени проблеми кај жените. Но, научниците во последните две децении забележаа дека се повеќе, инаку, здравите мажи …

Вежби за здрава простата – за превентивна и физиотерапевтска нега!

Што е жлезда на простата кај мажите? Ова прашање, секако, предизвикува многу охрабрувачки насмевки. Но, превенцијата и грижата за простатата не е шега. Многу мажи ги занемаруваат редовните посети …

Детоксикација – што е детоксикација и како да го исчистите телото со неа?

Сите го почувствувале чувството на непријатно стегање на стомакот. Колку подалеку е најблискиот тоалет, толку полошо. Лошото здравје на гастроинтестиналниот тракт е еден од првите симптоми на инфекција со …