Ве молиме ПРОЧИТАЈТЕ го овој Договор за прифаќање Услови и правила ВНИМАТЕЛНО И ЦЕЛОСНО пред да ја користите оваа страница.

Со секое дејствие што ќе го преземете, што претставува директна или индиректна употреба на содржината на оваа страница или на стоките или услугите понудени преку неа, ја потврдувате вашата волја да ги прифатите и да бидете обврзани со клаузулите од овој договор и поставените Општи услови и услови. понатаму во него, при што односите помеѓу вас и Zdravje-Ubavina.com се регулирани со овој договор во неговата форма во моментот на користење на страницата.
Ако не се согласувате со Општите услови наведени овде или не сакате да бидете обврзани со нив, не треба да продолжите да ја користите оваа страница.

Општи термини

Сегашната електронска страница, вкл. и неговите апликации, одржувани од Zdravje-Ubavina.com, се чисто информативни. Напорите направени од наша страна за обезбедување на веродостојноста и точноста на презентираните информации гарантираат актуелност и точност на истите, доколку тие потекнуваат од нас или се обезбедени во согласност со релевантниот правен поредок од трет извор.

Со цел да се разјаснат дадените информации и да се избегнат можни недоразбирања, заинтересираните за содржината на страницата треба да ги контактираат нашите вработени за помош.

Оваа страница не е наменета за рекламирање на лекови на рецепт, затоа не содржи никакви.
Zdravje-Ubavina.com не е одговорен за физички и морални проблеми кои произлегуваат од посетата на веб-страницата и информациите објавени на неа.

Одговорност

Тимот на Zdravje-Ubavina.com препорачува да се консултирате со квалификуван медицински професионалец пред да ги користите производите понудени преку страницата или пред да одлучите да го усогласите вашето однесување со написите објавени на страницата, полињата со информации, коментарите во разговорите во реално време или другите дадени информации до вас.од страницата, без разлика по кој редослед. Информациите за производот се претставени исклучиво како напис за употреба на производот обезбеден од производителот. Комплетноста и веродостојноста на информациите не ги гарантира Zdravje-Ubavina.com. Содржината на страницата не препорачува примена на само-лекување на здравствени проблеми.

Во случај на здравствен проблем/прашање, веднаш консултирајте се со вашиот личен лекар или друг медицински специјалист. Во никој случај не ги сфаќајте информациите што ви се дадени преку страницата како апсолутно веродостојни и точни, дури и ако се покаже дека е така.

Zdravje-Ubavina.com не гарантира за точноста, веродостојноста, комплетноста или корисноста на информациите дадени на страницата. Zdravje-Ubavina.com не ја исклучува можноста за грешки, одложувања, пропусти, неактивност на страницата и губење на сите или дел од податоците, поради технички или човечки фактори, затоа не е одговорен во овој поглед.
Zdravje-Ubavina.com не обезбедува итно обновување на информациите содржани на страницата, во случај да се застарени со оглед на современиот степен на развој на науката.

Авторски права

Материјалот прикажан на страницата Zdravje-Ubavina.com не смее да се копира без претходна дозвола на Zdravje-Ubavina.com. Дозволата за преземање материјал од оваа страница е дадена само за лични некомерцијални цели. Zdravje-Ubavina.com забранува објавување на копија од страницата или делови од неа.

Заштита на личните податоци

Во базата на податоци Zdravje-Ubavina.com, добивате целосна заштита на вашите лични податоци. Ги користиме вашите лични податоци за да го идентификуваме вашиот пристап до страницата или да ги истражиме мислењата на корисниците и да го подобриме квалитетот на услугата. Наша должност е да не ги даваме вашите податоци на трети лица, освен во случаи кога законот не обврзува.

Обезбедување на информации за здравствена заштита

До степен до кој информациите за здравствена заштита обезбедени на страницата ги опишуваат општите принципи на здравствената заштита, тие не се наменети како специфично упатство за поединечни пациенти и не треба да се толкуваат како такви.

Доставените информации не претставуваат медицински совет и не се наменети да дадат таков совет. Не претставува водич за само-лекување и во никој случај не ги заменува и не може да ги замени медицинските консултации, дијагноза или третман дадени од квалификуван лекар. Има чисто референтна природа и има за цел само да ви обезбеди уште еден извор на информации, меѓу многу други.

Во случај на сомневање за здравствен проблем или потреба од лекување, корисникот секогаш треба да побара лекарски совет од квалификуван и законски компетентен лекар или фармацевт. Вака дадените информации не треба да се потпираат како единствено точни, а истите треба да се проверат.

Затоа, со користење на оваа страница, вие сте свесни и се согласувате дека ние не сме одговорни за било каков ризик или штета што може да настане како резултат на вашето користење на содржината на страницата без почитување на овие правила и услови.

За страницата

Zdravje-Ubavina.com го задржува правото да ги исправи сите грешки, пропусти или неточности во презентираните информации. Бидејќи главната информативна база е извлечена од извори создадени од трети страни, ние не преземаме никаква одговорност за точноста, веродостојноста, точноста или комплетноста на дадените информации, во врска со содржината, услугата или стоката, вклучително и во врска со супстанции или супстанции.

Употребата на врските дадени на страницата до други интернет страници, вклучувајќи линкови до информации, услуги, производи, материјали и сите други ресурси содржани во нив, е исклучиво на ваш сопствен ризик.
Без разлика на сè, ние правиме напори да обезбедиме информациите дадени на нашата страница да се ажурирани и точни, со цел да бидат што е можно покорисни за да бидете целосно информирани за темите што ги разгледуваме.

Заштитна марка и авторски права

Содржината на страницата е предмет на заштита со важечкиот закон, вклучително и права на трговска марка, авторски права, права на интелектуална сопственост итн. На корисниците на страницата и на трети лица не им е дозволено да ја користат содржината на страницата или некој нејзин елемент за комерцијални цели, во спротивно тие сносат целосна одговорност, согласно важечкиот закон.

Политика за приватност

Со посета и користење на оваа страница, ја прифаќате оваа Политика за приватност.

Zdravje-Ubavina.com се обврзува да ги заштити вашите лични информации секогаш кога директно комуницирате со нас, ја читате нашата содржина или ги користите нашите услуги. Оваа изјава за приватност ја даваме за да ве информираме за информациите што ги собираме и како ги користиме, споделуваме и заштитуваме тие информации.

Ние собираме информации поврзани со вашите посети на нашата веб-страница за да можеме да ги обезбедиме услугите што ги нуди. Ние не собираме лични информации како име и е-пошта. Со други зборови, не знаеме кој сте при вашата посета на нашата страница.

  • Информации што ги собираме од нашите посетители

Како и другите веб-локации, ние може да собереме неколку детали од вас, вклучувајќи ја вашата IP адреса, типот на прелистувач што сте го користеле за пристап до нашата веб-локација, страницата што ве упатила на нашата веб-локација и точното време кога сте ја посетиле нашата веб-локација.

Ние исто така користиме таканаречени „колачиња“ за да ги запомниме вашите преференци и да можеме да го препознаеме вашиот компјутер или мобилен уред кога ќе ја посетите нашата страница во иднина.

  • Како ги користиме овие информации?

Информациите што ги собираме од вас првенствено се користат за подобрување на вашето искуство при пристапот до нашата веб-локација за да можете да гледате приспособена содржина и реклами што одговараат на вашите интереси. Информациите се собираат од трети страни како што е Google Analytics. Zdravje-Ubavina.com не собира и складира такви информации самостојно.

  • Како можете да се откажете?

Ако не сакате да гледате реклами што се прикажуваат од нас, ве молиме избришете ги колачињата на вашиот прелистувач.

Ако сакате да го ограничите приемот на колачиња од вашиот прелистувач, можете да го направите тоа со отворање на неговите поставки. Сепак, важно е да знаете дека некои од функциите на оваа веб-локација може да не работат ако ги блокирате предметните колачиња.

  • Промени на оваа изјава за приватност

Имајте предвид дека оваа Изјава за приватност може да се менува од време на време. Ве охрабруваме често да ја проверувате оваа страница за поправки и модификации. Ако продолжите да ја користите оваа веб-локација по какви било промени, тоа покажува дека се согласувате и ги прифаќате промените.

Слободно контактирајте не доколку имате какви било прашања или грижи во врска со оваа Изјава за приватност.

Цени и начини на плаќање

Конечната цена на нарачката е вкупниот збир на цените на сите нарачани производи, вклучувајќи ги и трошоците за испорака, кои се наведени посебно. Сите цени се во лева со вклучен ДДВ и не подлежат на промена од моментот на нарачката до моментот на плаќање.

Информации за колачиња за корисници:

Ние користиме колачиња за да ја подобриме употребата на страницата од страна на нашите посетители.
Тие му дозволуваат на сопственикот на веб-локацијата да ве разликува од другите корисници на веб-страницата.

Колачињата не можат да извршуваат код или да се користат како носител на вируси и не ни дозволуваат пристап до вашиот хард диск.

Информациите генерирани од колачиња на страницата може да се користат за различни цели, вклучувајќи:

  • Овие колачиња се неопходни за навигација на страницата и користење на нејзините функционалности, како што е посета на безбедни области на веб-локацијата.
  • Овие колачиња собираат информации за тоа како корисниците ја користат веб-локацијата, на пример кои страници најчесто ги посетуваат корисниците и дали добиваат пораки за грешка. Овие колачиња се користат за подобрување на перформансите на страницата во нејзините идни верзии.
  • Овие колачиња овозможуваат веб-локацијата да ги запомни изборите што ги правите, како што се корисничкото име, јазикот или регионот во кој се наоѓате и обезбедуваат подобрена персонализирана посета на веб-локација.
  • Овие колачиња се користат за да ви ја покажат најрелевантната содржина за вас и вашите интереси.